Gilda - The tough guy


Gilda on hyvin vastakkainen hahmo muuten Ponikylässä kunnioitetuille arvoille. Hän on Rainbow Dashin vanha tuttu ja siten hyvää seuraa Pinkie Pien tilalle, jonka kanssa Rainbow oli aiemmin tehnyt kepposia muille poneille. Muita kuin Rainbow Dashia kohtaan Gilda ei kuitenkaan ole yhtä suvaitsevainen. Koko Ponikylän väki on hänen mielestä todella nynnyä ja helposti höynäytettävissä.

Pinkie Pie, joka päätyy seuraamaan Gildaa, toteaa Twilightin näkemyksistä huolimatta, ettei Gilda ole todellakaan cool. Rainbow Dash ei sentään varastele omenoita hännällään tai häädä pois hänen tielleen astuvia "nynneröitä."


Cool ja uncool

Ensisijaisesti Gildan käytös menee ei-coolin puolelle, koska näennäisen "kovuutensa" nimissä hän tekee muille pahaa kun Rainbow Dash ei ole näkemässä. Pinkie Pien on luonnollisesti vaikea saada Gildaa kiinni, koska hänet tunnetaan ennestään temperamenttisena ja helposti loukkaantuvana. Niinpä Twilight päätyy sanomaan tämän olevan ainoastaan kateellinen Gildaa kohtaan (tuttua tosielämästä).

Fluttershyn ja Gildan kohtaaminen panee kuitenkin lopun pelille:

Fluttershy: (näyttää tietä sorsille)
Gilda: "Hey!"
Fluttershy: "Please! Excuse me."
Gilda: "I’m walking here!"
Fluttershy: "Oh... Um... I’m sorry. I... I was just trying to..."
Gilda: ""I’m sorry. I’m sorry" Why don’t you just watch where’re you going!?"
Fluttershy: "But... b-b-but... I...I..."
Gilda: (karjuu Fluttershylle kuin karhu)
Fluttershy: (juoksee ja lentää pois paikalta)
Gilda: "Uh! Please! All these lame ponies are driving me buggy!"

Pinkie Pie kostaa "omalla tyylillään" ja järjestää juhlat Gildalle. Koettuaan tarpeeksi monta kepposta Gilda polttaa päreensä ja haukkuu suoraan poneja nynnyiksi. Rainbow Dashkin saa osansa, kun hän ei enää haluakaan hengata uncoolin kovistelijan kanssa. Mikä sitten on Gildan "ongelma?"


Kovuus voi olla puolustuskeino

Vaikka Gildan taustoja ei kummemmin valotetakaan, lienee selvää, että jokin Gildan menneisyydessä sai hänet pakkomielteiseksi kovistelijaksi. Yleensä ehdoton "kovuus" ja sen puolustaminen pehmeiden arvojen kustannuksella on merkki traumasta. Gilda on jäänyt keskenkasvuiseksi, pahalla tavalla ja pahassa paikassa.

Hän itse ei tietenkään näe tätä kuin etäisesti suuttuessaan, kun hänen "kulissinsa" rakoilevat. Tässä tilanteessa viha on aitoa, mutta se ei johdu ponien "nynnyydestä," vaan jostakin Gildan menneisyydessä, jota emme ehkä koskaan saa tietää. Tavallaan Gildaa käy jopa sääliksi tässä suhteessa, mutta toisaalta hänen "parantamisensa" olisi pitkällinen tuskien taival. Aika näyttää, jääkö hänen vierailunsa Ponikylässä omaksi jutukseen, vai palaako hän vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti