Ponipiirtäjäksi?

Piirtäminen "hyvin" on jopa yllättävän työlästä, etenkin kun lähdetään "nollasta" ja tavoitteet ovat korkealla. Ensimmäinen ja kenties yksi tärkeimmistä opeista onkin se, että kun piirretään jotain uutta, niin luonnostellaan aluksi lyijykynällä vähän kerrallaan. Alkuun voi olla hyvä ottaa mallia ja vähän tutkia hahmojen anatomiaa ja mittasuhteita. Voin kertoa, että pikkuponinkin parissa saa työskennellä useita tunteja, jos opettelee itse eikä ohjelmienkaan kanssa tahdo mikään sujua.


"Mikä siinä on niin vaikeeta?"

Pitää muistaa, että useissa piirroshahmoissa mm. viivojen paksuudella ja näiden vaihtelulla on oma merkityksensä. Samoin kuin sillä, väännetäänkö hahmo nopeasti jollain spurdo spärdellä vai halutaanko smoothia jälkeä. Yleensä Pro-piirtäjät pyrkivät vähintään siihen, että katsoja ei ensisijaisesti huomaisi niitä pikseleitä, ellei tätä sitten käytetä tehokeinona. Tämän saavuttamiseksi on piirrettävä joko vektorigrafiikalla tai suurella pikselikoolla, joka työn valmistuttua skaalataan pienemmäksi.


Tee se itse

Vaikka myönnän, että olisi vaivattomanpaa vain lainata fandomin ennestään tekemää ponitaidetta, on tavallaan "kunniakkaampaa" tehdä jotain itsekin. Jos kuitenkin aloitan säännöllisemmän piirtämisen, on syytä ruuvata tekniikoita. Vaikka periaatteessa yhden asian tekemiseen on miljoona eri tapaa, jotkut niistä tuovat parempaa tulosta vähemmällä kuin toiset.


Pala palalta

Nykyisen "logoni" olen tehnyt kahtena versiona, joista tällä hetkellä viimeisin koristaa blogiani.

Ensimmäisen teema oli "Flutterguy läppärin äärellä," joka tosin jäi yrityksistä huolimatta suttuiseksi. Odotukset olivat tekniikkaan nähden mahdottomia toteuttaa, sillä "vapaalla kädellä" ja ohjauslevyllä (läppärin "hiirellä") ei todellakaan luoda siistejä linjoja.

Pian seurasikin uusi yritys, jossa merkittäväksi tekijäksi nousi "kurvien" luonti (curves). Näin linjat saatiin siisteiksi ja niitä pystyi muokkaamaan helpommin. Käsittelyn helpotuttua etenkin "Fluttershyn" tukkaa ohennettiin paljon luonnokseen verrattuna. Tavoitteena kuitenkin oli ja on tulevissa teoksissa päästä mahdollisimman lähelle "oikeita" poneja.

Kokemusten perusteella piirtämiseen saa siis käyttää valovuosia. Mietinnän tasolla on kuitenkin ollut poniaiheisten sarjakuvien teko, joissa olisi Friendship Is Magicin tapaan joku opetus kuuden ruudun paketissa. Teemoja voisin käsikirjoittaa vaikka kymmeniä, mutta korkean tavoitetason ja teknisten haasteiden (osin harjoittelun puutteen) vuoksi on turha odottaa mitään "massatuotantoa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti