Vinkki harrastelijapiirtäjälle: älä ota turhia paineita

Kun alat piirtämään, älä edes mieti aikarajoja tai mitään mikä saa sinut stressaantumaan. Hyväksy taitotasosi ja tee luonnostelua rennosti, jotta huomaat mahd. virheet ajoissa. Näin vältyt suuremmalta kumittamiselta, jolloin luonnoksesta tulee mahdollisimman selvä ja tarkka tussaamista varten.

Epäselväksi jääneen luonnoksen tussaaminen johtaa varmaan katastrofiin, kuten itselleni kävi MLP: Ponies and the Moomins -sarjakuvan 7:llä sivulla. Edellinen 6:s sivukin kärsi siitä, että homma meni "maitohapoille" kehnon ergonomian vuoksi. 7:n sivun julkaisun jälkeen tein pientä rymsteerausta piirtostudiooni, mikä helpotti jatkuvia yläselkä- ja niskaoireita. Kuitenkin myös asenteiden oli muututtava.

Keskityttyäni vain ja ainoastaan itse piirrokseen lopputulos oli jo paljon parempi, eikä aikaa kulunut sen enempää kuin väkisin väännetyillä sivuilla. Toisin sanoen piirtämiseen tarvitaan oikea mielentila, oli projekti mikä hyvänsä. Tavallaan on jopa kivempaa viilata luonnosta vähä vähältä, tietäen nyt että hermoilemalla menisi saman verran aikaa paljon huonomman piirroksen tekemiseen.

2 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus! Kaiken tuon olen kokenut, enkä valitettavasti ole vieläkään päässyt kaikista paheista eroon. Aikarajoja tulee vieläkin mietittyä liian usein, ja luonnoksia piirtäessä tulee kyhjötettyä pöydän ääressä, joka aiheuttaa selkäkipuja ja hankaloittaa kokonaiskuvan näkemistä. Näissäkin asiossa on tosin menty parempaan suuntaan joka piirustuksen välein.

  Ja hyvä mielentila on hyvin tärkeä! Tämän opin edellisen Newbie Artist Training Groundsin aikaan. Väänsin väkisin pari niistä töistä, vaikka ei millään innostanut, ja jäljestä tulikin sitten sen mukaista. Nyt olen oppinut jotenkin luomaan sen hyvän mielentilan, kun aloitan piirtämään. On auttanut huomattavasti.

  Toistan vielä, että hyvä kirjoitus! Pisti miettimään omaa edistymistäni piirtäjänä, joka taas kasvatti itseluottamustani. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
 2. Itse teen nykyään niin, että kun alan piirtämään, pyrin siirtämään kellot pois näkyvistä. Kännykkä kyllä muistuttaa, kun on aika painua yöpuulle. Mutta pointtina on siis päästä sellaiseen tilaan, ettei keskity MIHINKÄÄN muuhun.

  Viimeisimpään sarjakuvasivuun käytin viikon (ennen piirtämistä suoritan 6-tuntista työpäivää), eikä pitkä tuotantoaika masenna, kun lopputulos on kuitenkin paras mahdollinen. Ja paranee aina, kun teoksessa huomaa "virheitä," joita oppii välttämään seuraavissa tuotannoissa.

  VastaaPoista