Virheanalyysi

Tämä kuva toimii ja ei toimi.
Toisinaan bittimaailmassa leviää teoksia, joihin on joko tahattomasti tai puolivahingossa jäänyt selviä virheitä. Tällä kertaa puhun sommitteluvirheistä, jotka oikeastaan ovat katsojalle pahempia kuin piirrostyyliseikat. Siis siitä, miten hahmot asettuvat suhteessa kuvatilaan ja sen reunoihin.

En tunne koko alan termistöä, mutta mielestäni tässä kuvassa, joka muuten on idealtaan hyvä, on paljon asioita joita EI kannata missään kuvassa painaa villasella. Kohteena on eräs tarkoitukseen löytämäni kuva "a magical wedding - twi x mac."

1. Katseet väärissä suunnissa.
Olettaen, että Rarity nimenomaan seuraa häitä, tulisi hahmoa siirtää toisaalle tai kääntää päätä sinne missä pari on. Sama virhe toistuu Rainbow Dashin ja Applejackin kohdalla.

2. Älä ikinä rajaa koko hahmon reunoista!
Tämän kuvan tapauksessa pariskunnan jalkapohjien ja reunan välillä tulisi olla riittävä väli. Muuten kuva jättää väistämättä sellaisen fiilingin että "jokin tässä nyt ei toimi."

Muutenkin koko kuva, vaikka edelleen katsojat kommentoivat mieluummin sen sanomaa, jättää vaikutelman ettei tekijällä ole silmää kuvittamiseen, tai ettei hän ole välittänyt.

1 kommentti:

 1. Pakko kyllä sanoa, että hirveän kuvan olet löytänyt. Oli pakko ihan googlettaa tämä "artisti", jotta näin milloin hän on tämän kuvan tehnyt, ja onko hän kehittynyt yhtään sen tekemisen jälkeen. Melkein rupesin itkemään, kun näin vastauksen... No oli siellä jotain kehitystä tapahtunut, mutta odotin paljon enemmän.

  Mieleni tekisi lisätä about 1500 eri kohtaa virheanalyysiisi, mutta tässä vaiheessa tajusin sinun käsittelevän sommittelua, joten jätetäänpä ne lisäykseni pois...

  ...

  Ei pysty.

  Hahmojen skaalaus on pielessä ja näyttäisi siltä, että fluttershyta on hieman litistetty kasaan. Tuo ihme koristesysteemi mikä-helvetti-se-ikinä-onkaan-nimeltään on tehty photoshopin kloonaustyökalulla erittäin huonosti, ja miksi helvetissä siinä kasvaa omenoita? Missä on varjot? Miksi Luna on ylösalaisin oikeassa yläkulmassa aurinkolasien kanssa? Miksi alareunassa on valkoinen viiva? Miksi tässä kuvassa on väärin niin monta asiaa, jotta ei jaksa kirjoittaa niitä kaikkia?

  Kaiken lisäksi, kaikki muut hahmot, paitsi Twilight ja Big Mac ovat kopioitu jostain kohti sarjaa. Twissa ja Macissakin on selvästi käytetty jonkin sortin läpipiirtotekniikkaa, ja asut on tökerösti piirretty jälkeenpäin heidän päälleen. Twilightin etujalatkin ovat järkyttävän pienet.

  No mitäs hyvää tuossa kuvassa sitten on? No kuten sanoit, on se idealtaan hyvä. Sen lisäksi tunnen itseni nyt huipputason taiteilijaksi. Se ei ole paljon sanottu se.

  Pahoittelen tällaista typerää kommenttipurkausta, mutta rupesi niin paljon vituttamaan tuo kuva, että oli pakko päästää vähän höyryjä ilmoille. Blogistasi voisin sen verran heittää tähän loppuun, että se on minusta mielenkiintoista luettavaa. Ikään kuin lukisi omaa ajatusmaailmaansa. Pitää muistaa vilkuilla tähän suuntaan.

  VastaaPoista