Miksi Derpy pitää muffineista?


Päähahmojen jälkeen Derpy Hooves (joidenkin mukaan myös Ditzy Doo) on ehkä isoimpia netti-ilmiöitä kierosilmäisyytensä vuoksi. Pelkkä Google-haku löytää ensimmäisten joukossa artikkelin, joka luettelee kattavasti hahmon esiintymisiä sarjan jaksoissa. Suurimman osan sarjasta Derpy nähty yleisökohtausten taustahahmona, alkuvaiheessa myös ei-kierosilmäisenä.

Jouduin pitkään ihmettelemään, mistä Derpyn muffinihimossa on kyse, kunnes maltoin tarkistaa pari faktaa. Vastaus löytyi lähempää kuin osasin kuvitella, heti 1. kauden 4. jaksosta. Kohtauksessa, jossa Pinkie Pie esittelee hänen ja Applejackin leipomia muffineja, Derpyn voi nähdä normaalisilmäisenä sanomassa muiden mukana "Muffins." Jakson suomidubissa tämä on tietysti korvattu epämääräisellä hälinällä.

Fandom on sitten vienyt tätä pidemmälle omissa tuotoksissaan. Kenties useimmissa hahmoa käsittelevissä faniteoksissa Derpyn huomio on pelkästään muffineissa. Toki on myös syvempiä teoksia, joissa on pohdittu kierosilmäisen asemaa poniporukoissa, tai joissa Derpyllä on jo lapsia.

"Virallisesti" hahmolla ei kuitenkaan ole vielä kovin syvää roolia tai persoonaa. Neljännessä ponimiitissäni kuulin huhun, että Derpy saisi oman jaksonsa neljännelle kaudelle. Ehdinkin jo epäillä Hasbron pyrkimyksiä hahmon kehittämiseen, kunnes näin tämän...Olin jo jossain kuullut Derpyn sensuroinnista, mutten osannut kommentoida asiaa ennen kuin näin omin silmin mistä on kyse. Vaikka ehdin tämän artikkelin edellisessä versiossa epäillä kierosilmäisyyden jättämää sanomaa, Hasbro ehtikin jo reagoida. Sitä mieltä tosin olen, että sensurointi ilman virallista perustelua on varsin tökeröä. Tai ylipäänsä luoda hahmoa, jota jälkikäteen sensuroidaan häntä koipien välissä. Tämän myötä uskon varsinaisen Derpyn jäävän kokonaan fandomin varaan, ja että huhuttu Derpy-jakso tulee käsittelemään Ditzyä.

(Kirjoittaja muokkasi artikkelia jälkikäteen huomattuaan Derpyn sensuroinnin)

1 kommentti:

  1. Ei liity kavioilla olevaan aiheeseen, mutta nyt alkaa laskeminen sadasta nollaan..sitten tulee se iäti kaivattu nelonen!

    VastaaPoista