Älä kerro suunnitelmistasi

Jos et tee tilaustöitä, mutta mieltäsi inspiroi teema pitkälle sarjikselle, ei kannata edes hiiskua ennen kuin on mitä julkaista. MLP FiM -sarjaakin tehtäneen aina tuotantokausien välissä niin, että julkistettaessa jaksot ovat jo valmiina.

Ponies and the Moomins -kokemusten opettamana olen ajatellut toimia samoin, sillä fanien tietoisuus sarjan tekemisestä aiheuttaa väistämättä paineita, jos sarja ei ole vielä valmis. Tällaisessa tilanteessa myötätunto faneja kohtaan tahtoo mennä oman jaksamisen yli, jolloin huomio alkaa mennä liiaksi tuotantoaikoihin. Sillä teki sarjista käsin tai koneella, usein hienosäätöä tulee hiukan odotettua enemmän.

Kuitenkin se, että pystyy antamaan itselleen aikaa korjailuun ilman yleisön niskaan hengitystä, on ainoa hyvän laadun tae. Tämän vuoksi olen musiikissa jo pitkään toiminut samoin: vain tarpeeksi valmis teos julkistetaan. Vapaaehtoishommissa tuotanto-olojen pitää olla sellaiset, että työstä pystyy tarvittaessa irrottautumaan henkisesti. Olen tosin pohtinut ns. työaikakokeen järjestämistä, sillä jos haluan tienata tällä alalla, on minun saatava enemmän tietoa rajoistani, jotta pystyn lupaamaan mahd. tilaajille mitään. (No mitä? Pitäähän vanhuuskin jollain turvata vaikka rahat riittäisivät nykyhetkeen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti