Fandomin opinahjo

Lähes puolitoista vuotta sitten aloittamani Dear Princess Celestia -ketju Brony.fi -foorumilla on sitkeästi pitänyt pintansa. Konsepti on selvästi toimiva ja hauska, vaikka FiM-sarjassa oppikirjeet ovatkin laskusuhdanteessa.

Käyttäjien kertomat opit eivät liene niin "syvällisiä" kuin aluksi odotin, mutta ehkä niin on hyväkin. Kun ei tarvitse miettiä mitään buddhalaisen valaistumisen miljoonia yksityiskohtia, niin tekstiäkin tulee helpommin. Useimmat tarinat ovat käytännönläheisiä muutaman lauseen juttuja, siinä missä jotkut tiivistävät oppinsa ruokailuteemoihin tai muihin yksittäisasioihin. En itsekään raportoinut viimeksi mitään syvällistä, vaan jotain minkä jokainen saattaisi kokea. Jotain mikä on helpommin puettavissa kiintoisaksi keskusteluksi kuin vaikka "Maslow’n tarvehierarkia."

Samalla opin, että on hyvä varautua selittämään joitakin käsitteitä, vaikka omassa päässä pyörisi paljon suurempia, niistä muodostuvia kokonaisuuksia. Monella ammattilaisella riittääkin haastetta siinä, kuinka välttää kapulakieltä ja selventää hyvinkin mutkikkaita kokonaisuuksia, joita on helpompi käsitellä omalla ammattikielellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti